CHARLOTTE HALBERG

fløjter og percussion


Min musikalske bagage går tilbage til fem års alderen. Min farfar var klaverbygger, og sammen med onkel Ole blev der bygget et "Halberg & Co" pianette til mig, så jeg kunne komme igang med at spille.

Nogle år senere blev det sideløbende suppleret med undervisning i violin og blokfløjte. Den solide grundlæggende musikuddannelse foregik i London og New York hvor jeg tilbragte den største del af barndoms- og ungdomsårene.

En af de store oplevelser fra den tid var, da jeg i 1964 med min journalist far tilbragte en time (i enrum!) sammen med The Beatles og Brian Epstein. Det var en kæmpe oplevelse som 10-årig at møde de 4 musikere som var SÅ søde og som ville SÅ meget med deres musik!

    

UDDANELSE:

Min gymnasietid som musiksproglig blev tilbragt på "Det Frie Gymnasium". Pianisten Adrian Benzon var rektor. Jeg gik gå den aller første årgang, og det var nogle fantastiske lærerige og spændende år.

Jeg blev senere uddannet som musiklærer fra Københavns Dag- og Aftenseminarium. To af hovedfagslærerne var de højtestimeret jazzguitarister Fritz von Bülow og Pierre Dørge. De var begge i særlig grad medvirkende til nye genremæssige inspirationer som bl.a. førte til at tværfløjten fremover blev mit hovedinstrument.


Efter endt uddannelse fulgte 8 år med intensiv undervisning på musikskoler og Hf-kurser. Sideløbende begyndte turnévirksomheden at eskalere og siden1987 har jeg stort set arbejdet udelukkende som udøvende musiker i mange forskellige sammenhænge.


MUSIKERLIV:

I 1988 havde Charlotte Halberg Trio (med vibrafonisten Bent Clausen og bassisten Hugo Rasmussen) sin debut på Copenhagen Jazzfestival og samme år udkom albummet "Summertime" . I de følgende 10 år spillede trioen over 1000 koncerter overalt i DK og Norge. Såvel for voksne samt koncerter specielt tilrettelagt for børn. Store oplevelser har fulgt med lejlighedsvise turneer til eksotiske lande med bl.a. Pierre Dørge & New Jungle Orchestra.


Sideløbende har jeg de sidste 18 år haft et meget frugtbart samarbejde med guitaristen Paul Banks. Vi har skabt fem musikalske børneeventyr sammen, som vi har rejst rundt med overalt i DK og i Grønland. "Øen" udkom på cd i 2006 og "Rejsen" udkom i 2010. Fra efteråret 2012 har vi turnret rundt med musikfortællingen "Jupiters Øje". Den er senere udkommet på cd.


"Halberg / Clausen / Andersson" er et sprudlende og inspirerende samarbejde med multimusikeren Bent Clausen og bassisten Thommy Andersson. Sideløbende med koncerter har vi i mange år specialiseret os i at præsentere vores musik for et børnepublikum.

Af andre projekter kan nævnes et mangeårigt samarbejde med marimbaspilleren Kai Stensgaard. Vi har udgivet cd'en "Marimbamboo".


XONG - det kinesiske / danske samarbejde med pianisten Irene Becker og guzhengspilleren Yu Jun har udgivet cd'en "Xong for the Blue Moon". Gruppen spillede en turne til Kina i august 2010 i forbindelse med Expo i Shanghai.

XONG - er fra 2013 blevet et vietnamesisk / danske samarbejde, idet Irene Becker og jeg nu spiller med den vietnamesiske dan tranh spiller Thanh Thuy. I april 2014 spillede vi koncerter og lavede studie- indspilninger i Vietnam.


TEATERMUSIKER:

De mest inspirerende opgaver som teatermusiker har været Katrine Wiedemanns fine opsætning af Brecht forestillingen  "Den Kaukasiske Kridtcirkel" på Det Kongelige Teater i 2006. Original musikken var skrevet af Paul Dessau for et ni-mands orkester. Bent Clausen og jeg spillede musikken som duo. Der medvirkede et udsøgt hold af fantastiske skuespiller, og det blev en spændende og udfordrende opgave at løse for os som mulitmusikere.

Den anden spektakulære forestilling som jeg på det seneste har været med i, var "Gorillaz" musiker og komponist Damon Albarns storslået opsætning af "Monkey - Journey to the West" i England i 2007. Jeg medvirkede på synthesizer, klaver, crystal bascet og tværfløjte.


KULTURPOLITISKE HVERV:

Udover mit musikervirke, har jeg de sidste 20 år været meget engageret i musikpolitik, bl.a. som medlem af Statens Musikråd 1995 - 1999, medlem af Nordisk Råds Musikkomité (NOMUS), formand for Levende Musik i Skolen (LMS), næstformand i Københavns Amtsmusikudvalg, bestyrelsesmedlem i Dansk Musiker Forbund/Kbh, bestyrelsesmedlem i JazzDanmark, og bestyrelsesmedlem i "Det Fri Gymnasium" 2012 - .


Jeg sad på skødet af Ringo Star i London 1964